Våg och Svall

MedlemsbrevSkillinge 27 augusti -23

Kära bastubadare

Nu har vi firat vår 25-åriga verksamhet med bastubad vid sjökanten i Skillinge och nästa söndag börjar vi elda bastun som vanligt för herrar mellan 15 och 17 och damer mellan 17 och 19. Titta gärna på eldningslistan som bifogas och notera din eldingssöndag.

Vi i styrelsen har förstått att vårt bastu-hus har en tomte som tittar till det. Vi har noterat att duschslang och munstycke bytts liksom att lysknapparna i bastu och duschrum lagats. Vi är mycket glada att huset har en tomte och hoppas att hen vill stanna. Någon gröt kan vi inte erbjuda men en öl om det skulle smaka. Styrelsen har under sommaren också bidragit till bastuns trevnad genom att slamsuga brunnen och låtit Anders Lönnborn från Borrby Alltjänst göra en ny asklåda. Han är därmed också ny medlem.
Under sommaren har bastun använts flitigt och några nya medlemmar har tillkommit som vi välkomnar till säsongens bastusöndagar. Som vanligt går vår ekonomi precis ihop när veden betalats. Men nu klarar vi inte de
elräkningar som orsakas av att golvvärmen är påslagen. Vi måste därför detta år helt avstå från golvvärmen. Som eldvakt ska du alltså bara bekymra dig om att elda upp bastun och se till att den är ren för de bastande och att den är stängd, att ljus är utblåsta och sen städa efter bastun.
Vi behöver stapla in den torra veden i bastun och stapla upp de nyköpta 4 m 3 under taket på baksidan. Det tänker vi göra onsdag 30 augusti kl 16. Kan du komma ner och hjälpa oss stapla ved och sopa ut spindlar och tvestjärtar vore det jättebra!

Välkomna till höstens bastusäsong!
Carina för styrelsen i Våg och Svall Bastuförening
(carina.kallestal@gmail.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *