Våg och Svall

Sommarhälsning från styrelsenHej bästa bastubadare, nu är sommaren här på riktigt och om några dagar vänder sig vår del av planeten maximalt mot solen, sommarsolståndet är på onsdag 21 kl.4:57 och vi får årets längsta dag. Om tanken då kommer att det därefter blir mörkare igen är det gott att veta att bastun ska eldas upp som vanligt med början första söndagen i september. 
Den nya eldvaktslistan för 2023-2024 finns nu tillgänglig på hemsidan. Leta upp ditt namn och notera den eller de söndagar du har vakten. Att vara eldvakt innebär, förutom att man eldar upp bastun i god tid innan kl 15 när herrarna bastar, att man ansvarar för städningen. Är det inte rent och snyggt när du börjar elda så städa av. Du är också ansvarig för att det städas ordentligt rent efter att damerna har bastat klart kl 19. Likaså är du ansvarig för att kolla att elden i kaminen brunnit ut, att ljusen är släckta och att det är låst. Det finns en kom-i-håglapp för eldvakter uppsatt på anslagstavlan i bastun. Städningen kan göras på måndag och om en herre är eldvakt kan stängningen delegeras till en dam.
Passar inte den söndag du tilldelats så byt med någon annan på listan. Notera gärna bytet på eldvaktslistan som hänger på anslagstavlan i bastun. Då vet alla som badar vem som ska kontaktas om något händer.
Även nu på sommaren går det utmärkt att basta. Boka bastun här på hemsidan och skriv namn och telefonnummer för den tid du bokar dig. Swisha 75 kr för veden till numret vars QR-kod är uppsatt i bastun, och gör rent efter dig, lätt fixat!

Någon dag eller dagar i sommar måste vi stänga bastun för att låta rengöra brunnen så att vi förhoppningsvis får bättre vatten i duschen. Vi ska också se till att den trasiga asklådan blir lagad. När det sker kommer bokningsschemat på hemsidan att vara blockerat.
Om du skulle ha lust och tid att åka ner till bastun och klippa gräset någon gång i sommar vore det fint tycker vi i styrelsen som inte mäktar med det i sommar.
Trevlig sommar önskar styrelsen för Våg & Svall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *