Våg och Svall

Vattnet i bastun – rapport från Claes och RolandFöljande åtgärder har gjorts för att förbättra vattenkvalitén i bastuns dusch. Ett stort tack till Claes och Roland, och till Lasse T som bistod med kunskap.

Början av oktober, klagomål från 2 gästpar att duschvattnet luktar illa. Veckan därefter rensar vi avloppet och avloppstrumman noggrant. Har inte gjorts på mycket länge.
Slutet av oktober, nytt klagomål. Avloppet rensas igen, utan resultat.
Början av november. Roland klättrar ned i brunnen utanför bastuhuset och konstaterar att vattnet luktar rejält illa. Vi hyr en dränerbar pump och tömmer hela brunnen som visar sig ha stenbotten.
Vattnet fylls av naturen på i brunnen, men luktar efter några dagar lika illa.
Roland får den goda idén att korta insugsröret i brunnen så att slam med svarta partiklar får ligga kvar på botten. Rörmokare tillkallas för att fixa en ny koppling.
Mitten av november, Filtret i pumpen och silen i duschblandaren får en ordentlig omgång i diskhon. Har heller inte gjorts på mycket länge.
Idag (18/11) töms brunnen på vatten via duschblandaren och får rinna en halvtimme. Det luktar svavel och inte så gott, men som flera medlemmar säger – vattnet i bastun har aldrig luktat gott,  men är nu i alla fall inte brunt, utan ser ok ut.
Försök ska göras med att lägga i en klortablett, på rekommendation av rörmokaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *